RUT-avdrag vid flytt för privatpersoner

Som privatperson har du rätt att nyttja RUT-avdraget om du anlitar en flyttfirma. Från och med 1 augusti 2016 ingår ”flytt av bohag mellan bostäder” i RUT-avdragstjänster. Vi på Norrtälje Stadsbud välkomnar detta då det innebär att vi kan hjälpa betydligt fler människor med deras flytt.

En av de primära orsakerna för det här tillägget till RUT-avdraget är för att det förhoppningsvis ska skapa fler nya jobb på arbetsmarknaden, samt att det ska motivera privatpersoner att anlita en flyttfirma istället för att utföra flytten själva. Norrtälje Stadsbud kan säkerställa att din flytt blir så enkel & smidig som möjligt och hjälper dig genom hela processen – hela vägen från nedpackning och transport till uppackning.

Vänligen observera att RUT-avdraget enbart gäller för flyttar mellan egna bostäder, det vill säga det gäller alltså inte flyttar mellan butiker och boenden. RUT-avdraget gäller dock för transporten till och från ett magasin förutsatt att det anses vara en naturlig del i själva flyttprocessen. Om du har några frågor om RUT-avdrag vid privatflytt och bohagsflytt får du gärna ringa till oss på 0176 50 500 eller begära en offert!

Ring oss idag på 0176 50 500 eller begär offert!

RUT-avdraget i samband med flytt

RUT (Renhållning, Underhåll, Tvätt) är ett skatteavdrag vilket du som privatperson kan nyttja när du köper tjänster som är kopplade till din bostad. Sedan i Augusti år 2016 kan privatpersoner ansöka om RUT-avdrag om de anlitar en flyttfirma när de ska flytta till en ny bostad. RUT-avdraget innebär att du kan dra av halva arbetskostnaden (50 %) i samband med bohagsflytt. Detsamma gäller även om du anlitar en städfirma för att utföra en flyttstädning.

RUT-avdraget kan användas för bohagsflytt från din gamla bostad till ditt nya hem. Det kan också användas om du är i behov av att flytta dina saker till ett förvaringsutrymme där de ska magasineras i maximalt två år. Det ska också tilläggas att RUT-avdraget gäller enbart för den personen som äger själva bohaget som flyttas. RUT-avdraget gäller inte för olika kostnader som exempelvis; flyttbilar, bensin, flyttkartonger, magasinering och transporter av skräp och dylikt till återvinningscentraler. RUT-avdraget gäller alltså bara för själva arbetskostnaden.

Hur mycket RUT-avdrag som du använder under ett kalenderår läggs ihop. I åldrarna från 18 år och ända upp till 65 år så kan du dra av maximalt 50,000 kr per år. På grund av att RUT-avdraget är kopplat till varje enskild individ i vuxen ålder som flyttar så innebär detta att samtliga vuxna i hushållet kan dra av 50,000 kr beroende på deras ålder.

Ytterligare en förutsättning för att man ska ha rätt till att nyttja RUT-avdraget är att du under det senaste året också har betalat skatt. Detta då RUT-avdraget baseras på skatt och du kan aldrig ansöka om mer pengar i avdrag än vad du har betalat i skatt. Om du inte vet hur mycket RUT-avdrag som du redan har nyttjat under det senaste året så kan du hitta alla information när du har loggat in på ditt konto på Skatteverket.se.

Vi på Norrtälje Stadsbud kommer att dra av RUT-avdraget innan du får en faktura från oss vilket innebär att du endast betalar 50 % av arbetskostnaden. Gällande våra flyttpriser för privatpersoner så är RUT-avdraget redan inkluderat i priset.

Du kan läsa mer om RUT-avdrag på Skatteverkets hemsida.

Begär en gratis offert

Kontakta oss idag för en gratis offert på din flytt.

Begär offert